Stageverslag Wout Pijpe

Published: juni 30, 2022

Naarden, 20220624 – Stageverslag Wout Pijpe

Startend vanaf begin januari tot juni 2022 ben ik werkzaam geweest als stagiair bij MSR. Binnen MSR ben ik opgenomen in twee verschillende project teams tijdens verschillende periodes van de stage.

De eerste dag begon met een omvangrijke introductie van het bedrijf en de werkzaamheden die ik zou gaan verrichten bij het bedrijf zelf. Hier bovenop is er ook nog een introductie geweest van het eerste project waar ik voor ging werken.

Binnen dit project (en de andere projecten voornamelijk ook) wordt heel veel met Excel gewerkt. En hoewel de meeste mensen, inclusief ikzelf hier wel bekend mee zijn, valt het vaak toch tegen hoeveel relevante kennis je hier van hebt; wist je dat je kaarten kan maken met Excel? Daardoor is het flink wennen, maar ook een goede leerschool. Na een tijdje heb je al veel geleerd en vaardigheden opgedaan die (later) altijd van pas kunnen komen.

Voor de rest bestaan de werkzaamheden deels uit vaste wekelijks terugkerende taken, maar ook spontane zaken die tussendoor komen, bijvoorbeeld het maken van slides voor een klant, of een analyse om een probleem te doorgronden. Er is goede begeleiding voor stagiairs bij MSR, alhoewel er wel een bepaald niveau van zelfstandigheid wordt verwacht. Er is echter altijd iemand beschikbaar die je kan helpen, mocht je ergens tegen aan lopen. Er is ook altijd ruimte voor initiatief en er wordt geluisterd naar je mening.

Naast deze werkzaamheden was ik ook nog betrokken bij een ander project, waarmee data van verscheidene autobedrijven wordt verzameld en geanalyseerd. Van dit project heb ik het belang van duidelijke communicatie geleerd, al blijft dit een verbeterpunt.

Om te concluderen, mijn doel van deze stage was om zo veel mogelijk te leren en werkervaring op te doen. Ik kan zeggen dat ik hierin geslaagd ben, ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en 5 maanden lang dit in een team gedaan met een prettige (en gezellige) werksfeer.