Stageverslag Maud Aubel

Published: februari 6, 2021

Stageverslag MSR – Maud Aubel

In september 2020 ben ik begonnen met mijn stage bij MSR Consulting Group. Ik wilde graag stage lopen omdat ik tijdens mijn studie Business Administration veel theoretische kennis heb opgebouwd en het leek mij interessant en leerzaam om naast deze kennis ook praktijkervaring op te doen.

De eerste maand heb ik op kantoor allerlei werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor heb ik veel geleerd over de dynamiek in het bedrijfsleven zoals: wanneer heb je het over privé en werk gerelateerde zaken, hoe stel je de juiste vragen, wanneer kan je mensen storen. Tevens zijn bepaalde skills verbeterd zoals: Excel, PowerPoint en professionele mails opstellen. Daarnaast waren de vrijdagmiddagborrels met een hapje en drankje erg gezellig! In deze minder zakelijke sfeer leer je je collega’s op een andere manier kennen. Dit schept een band. Helaas moest ik na een maand op kantoor werken, thuis werken i.v.m. de coronamaatregelen. Ondanks dat ik hierdoor minder ervaring over de dynamiek binnen het bedrijfsleven heb kunnen opdoen en minder kon kletsen met verschillende collega’s, vond ik het ook leerzaam, gezellig en fijn dat MSR rekening houdt met de geldende maatregelen. Zo heb ik geleerd op welke manieren je het beste online met collega’s kan communiceren (wij deden dat via google hangouts) en hadden we af en toe een virtuele borrel. Bovendien kijkt MSR naar jouw kwaliteiten. MSR geeft je immers meer verantwoordelijkheid als zowel jij als zij vinden dat jij hier klaar voor bent. Ik mocht bijvoorbeeld, nadat ik een aantal reguliere taken goed uitvoerde, andere taken doen die iets meer verantwoordelijkheid met zich mee bracht. Dit vond ik erg fijn en heeft zeer bijgedragen aan mijn leerproces. Verder heeft MSR mij goed geholpen bij het vinden en maken van een stageopdracht. Ze hebben immers een aantal opdrachten klaarliggen, hier hebben zij zelf ideeën over en ze willen je graag helpen om tot een goed resultaat te komen.

Kortom, MSR is een hardwerkend, betrokken, prettig en gezellig bedrijf om stage te lopen. Als laatste wil ik MSR en het team waarin ik heb gewerkt hartelijk bedanken voor de fijne en leerzame periode.