Stageverslag Youssef El Jarmouni

Published: maart 9, 2020

Stageverslag januari 2020

Een onderdeel van mijn studie technische bedrijfskunde is een stage lopen. Tijdens mijn studie ben ik bezig geweest met verschillende projecten, maar de ervaring van een project uitvoeren in een professionele omgeving heb ik nooit meegemaakt. Ik wilde weten hoe er in een professionele omgeving te werk wordt gegaan met een project en een consultancy bedrijf leek voor mij de perfecte plek om hierachter te komen.

Mijn stage bij MSR was erg leerzaam. Ik kon altijd bij iedereen terecht met vragen, maar er werd wel verwacht dat je eerst zelf tot een oplossing probeerde te komen. Door eerst zelf de problemen op te lossen kreeg ik meer verantwoordelijkheid en leerde ik meer van de feedback die ik terug kreeg.

Het gefocust blijven van 9 tot 6 was voor mij heel erg wennen aan het begin, omdat ik dit voorheen nooit heb ervaren.

Ik heb veel geleerd over de automotive branche. Door mee te helpen met het uitvoeren van analyses heb ik een goed beeld gekregen van de markt. Door de vele analyses die ik heb uitgevoerd zijn mijn Excel vaardigheden erg verbeterd. Bij de analyses uitvoeren hoort ook het visualiseren van de analyses, hierdoor heb ik veel gewerkt met PowerPoint. Ik heb ook een beter beeld gekregen op welke manieren je data kan visualiseren en wanneer je welke methode moet gebruiken, zoals bijvoorbeeld een heat map.

Tijdens mijn stage bij MSR heb ik een goed beeld gekregen van de werkzaamheden die een consultant uitvoert. Door deze stage weet ik nu wat ik kan verwachten na mijn studie en weet ik nu of consultancy bij mij past.