Stageverslag Maud Verheijen

Published: maart 9, 2020

In september 2019 ben ik begonnen bij MSR Consulting Group als stagiair. Ik had zojuist een aantal maanden aan mijn bachelor scriptie gezeten en was toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met drie (nog) frisse Junior Consultants en twee andere stagiaires, kwam ik bij MSR terecht in een warm bad. De introductiedagen zijn pittig maar waardevol, voor zowel het begrip van MSR alsook de ins & outs van de automotive markt. Hoewel er veel informatie op je afkomt de eerste dagen en je soms even de draad kan kwijtraken, schromen de collega’s van MSR niet om jou te ondersteunen, al dan niet door middel van humor. Daarna is het aan jou de taak om met een boekwerk aan aantekeningen als ondersteuning, de MSR mantra ‘learning by doing’ te volgen.

De maanden die volgden werden afgewisseld met projecten waarbij ik zowel in teamverband als zelfstandig aan de slag ging, beiden met hun eigen uitdagingen en overwinningen. MSR Consulting Group is een gespecialiseerde speler in haar markt, wat uitdagende projecten oplevert waar jij als stagiair bij betrokken wordt. Hoewel de werkdruk hoog ligt, ook voor jou als stagiair, staan jouw collega’s open voor een praatje bij het koffiezetapparaat. De organisatiegrootte en platte organisatiestructuur gaf mij de mogelijkheid om met werknemers van alle functies binnen het bedrijf samen te werken en te leren van de verschillende niveaus en ervaring binnen MSR. Naast ‘learning while doing’ tijdens de dagelijkse werkzaamheden, bood MSR de andere stagiaires en mij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan zogeheten MT sessies. Tijdens deze MT sessies werden onze feedback en presentatie skills bijgespijkerd.

MSR Consulting Group is naar mijn mening een gestructureerd bedrijf met een traditionele aanpak, dat openstaat voor nieuwe ideeën. De werknemers zijn gedreven en zorgen voor een positieve werksfeer, zo worden er squash-avonden georganiseerd en heb ik zelf het MSR Questionnaire (pubquiz) initiatief mogen opzetten.

Als je bij MSR stage komt lopen, kan ik je verzekeren dat het leerzaam wordt. De helling van de curve heb je zelf in de hand en hangt af van jouw inzet en aanpak. Wees bewust van jouw kunnen, pak de kansen die zich aanbieden, maar wees ook oplettend op jouw ‘onkunnen’, en geef jouw grenzen aan.

De stage bij MSR Consulting Group heeft mij het inzicht in de praktijk gegeven waar ik naar zocht en mij geleerd waar mijn sterke, maar ook verbeterpunten liggen. Ik ben tevreden over afgelopen periode en blij dat ik de kans heb gekregen en genomen om kort voor mijn reis mijn stage te verlengen met een werkstudentschap.