Stageverslag Olaf Vlooswijk

Published: januari 25, 2023

Naarden 2023-01-31

Eind September ben ik binnengestroomd als Stagiair bij MSR Consulting Group. Hierbij hoopte ik de kennis van mijn studie Business Administration in de praktijk te gaan testen. Het was interessant en leerzaam om mijn begrip van de consultancy werksfeer uit te breiden. De stage was actief binnen de autobranche, waarbij je je kennis over sales en consultancy goed kan toepassen op verscheidene accountmanagers. Ondanks dat ik voorheen weinig ervaring had binnen deze sector heb ik mij goed kunnen ontwikkelen.

Vanwege de actieve werksfeer binnen MSR kreeg ik in de start periode gelijk een forse introductie. Gelukkig waren de medewerkers erg behulpzaam en toonden veel begrip. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in het systeem en was het altijd duidelijk wat er werd verwacht.

Tijdens de vijf maanden dat ik werkzaam was binnen MSR heb ik de verantwoordelijkheid gekregen voor verscheidene taken en projecten. Er zijn vaste taken waarmee je wekelijks druk aan de slag kan, maar krijgt voldoende variatie. In mijn werktijd waren er verschillende evenementen en langlopende projecten die ik moest ondersteunen. Vooral in de periode rond de jaarwisseling werd het erg druk. Verder had ik nog een omvattend stageproject waaraan ik de nodige tijd kon toewijden. Dit project werd goed begeleid en ik heb met wat aanwijzingen veel voldoening uit dit werk kunnen halen.

De sfeer binnen MSR Consulting Group was professioneel, en heeft mij veel geleerd over communicatie, urgentie en secuur werken. Ondanks de serieuze eisen creëerden de leidinggevenden en medewerkers toch een gezellige omgeving. Het WK kijken, fijn samen lunchen en wandelen hielpen mij altijd fijn de dag door te komen. Als ik terugkijk naar mijn tijd binnen MSR ben ik tevreden met hoe ik mijzelf heb ontwikkeld. Mijn Excel en PowerPoint vaardigheden zijn uiterst verbeterd. Verder heb ik mijn verwachtingen voor het vervolg van mijn studie en toekomstig werk kunnen aanvullen met nieuwe inzichten en ideeën.