Stageverslag Daan Valk

Published: februari 24, 2022

Stageverslag Daan Valk

 

De afgelopen vijf maanden ben ik als stagiair werkzaam geweest bij MSR Consulting Group. Het was voor mij na vier jaar in de collegebanken gezeten te hebben als student bedrijfskunde, een welkome afwisseling en vooral een leerzame werkervaring. Tijdens deze vijf maanden heb ik meegewerkt aan twee projecten binnen de automotive branche.

De eerste twee dagen bij MSR bestonden uit een uitgebreide introductie van de branche, het bedrijf en de hoofdlijnen van de projecten. De eerste week/weken was ik nog grotendeels bezig met het bekend raken met de systemen en werkwijzen van het bedrijf. Ik zat er echter al snel in en merkte dat de standaardtaken steeds minder tijd in beslag namen waardoor ik aan de slag kon met meer uitdagendere taken.

Al met al ben ik met veel verschillende aspecten en werkzaamheden bezig geweest, zowel in teamverband als zelfstandig. Deze afwisseling is denk mede het gevolg van het feit dat deze projecten door een relatief klein team worden uitgevoerd, waardoor je veel mee krijgt van het project over de hele breedte. Deze afwisseling maakte mijn stage extra leerzaam en zorgde tegelijkertijd dat ik steeds weer met nieuwe interessante zaken te maken kreeg. Zo ben ik onder andere bezig geweest met marktanalyses en leadgeneratie. Daarnaast ben ik regelmatig bezig geweest met rapportages op te stellen over geboekte resultaten van ons of de klant. Deze marktanalyses en rapportages kwamen vervolgens vaak weer terug bij presentaties die gegeven werden aan de klant. Meestal om ofwel te laten zien wat voor resultaten wij de afgelopen tijd hadden geboekt ofwel om aan te geven waar de kansen lagen voor de toekomst. Mede hierdoor zie je ook gelijk het praktisch nut van jouw werkzaamheden terug komen. Sowieso merkte ik dat er goed werd nagedacht over alles wat we deden. Kom je dan ook met goede, nieuwe inzichten, dan wordt hier zeker naar geluisterd!

MSR is een bedrijf waarbij hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel hoog in het vaandel staat. Je hebt dan ook zelf in de hand hoe veel verantwoordelijkheid en uitdaging je krijgt. Het is simpel: Laat je zien dat je het aankunt, dan krijg je vanzelf die extra verantwoordelijkheid en uitdaging. Daarnaast hangt er ook een positieve sfeer binnen het bedrijf. Heb je vragen, je collega’s staan altijd klaar om je te helpen. En mede dankzij de gezamenlijke lunch leer je je collega’s ook op persoonlijk vlak kennen.

Al met al heb ik bij een MSR een mooie en leerzame tijd gehad met gezellige collega’s. Bedankt allemaal!

 

Daan, jan 2022