Stageverslag Zahra El Fadil

Published: juli 11, 2020

In februari 2020 ben ik begonnen als stagiair bij MSR Consulting Group, samen met vier andere stagiairs. Na ongeveer vier jaar alleen maar theorie bestuderen, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde weten hoe het in een bedrijf aan toe ging. Via Stageplaza heb ik MSR gevonden. Nadat ik langs ging voor een sollicitatiegesprek, was ik erg positief. Ik vond het een interessant bedrijf. MSR is een consultancy bureau, die gefocust is op de autobranche. Al hoewel ik niet veel wist over de automotive markt, trok het me wel aan.

De eerste twee dagen waren introductiedagen. Deze waren pittig, maar toch leerzaam. Je krijg veel informatie op een dag, maar de medewerkers van MSR ondersteunen je goed in de eerste dagen. Dit zorgt ook voor een gezellige en positieve werksfeer. Voor iemand die niet veel wist over de autobranche, vond ik dat de introductie veel inzicht gaf in de branche en in het bedrijf zelf.

Bij MSR werk je met zowel senior als junior consultants. Als stagiair help je verschillende consultants met verschillende projecten. Dit kunnen langlopende projecten zijn, hiervoor heb je vaak vaste taken. Maar er zijn ook kortlopende projecten. Iedere week heb je vast taken, maar je krijgt ook andere opdrachten. Ik hield mij bezig met verschillende projecten. De taken variëren, van het controleren van dealerdata, het maken van een handleiding van de tooling, tot het helpen bij een nieuw project. Doordat ik werd ingezet bij een nieuw project heb ik kunnen ervaren hoe alles te werk gaat.

MSR houdt ervan om het altijd gezellig te houden op de werkvloer. Het zijn de kleine dingen die de leuke sfeer creëren. Zoals, de gezamenlijke lunch, wandeling tijdens de pauze en het squashen. Nadat er was besloten om thuis te werken, vond ik dat MSR het heel goed had aangepakt. De communicatie tijdens deze periode was heel goed. Ook tijdens deze periode werden wij goed ondersteund.

Als ik terug kijk naar deze periode, ben ik tevreden dat ik voor MSR heb gekozen. Ik heb veel geleerd. Mijn Excel en PowerPoint vaardigheden zijn sterk verbeterd. Tevens zie ik verbeteren op het gebied van communicatie. Tot slot, vond ik het een leuk en gezellig team om mee te werken. Na mijn stage heb ik een beter beeld gekregen van een consultant.

Bedankt voor de leerzame en leuke periode!

Zahra El Fadil