Stageverslag Taroen Jangbahadoer Sing

Published: maart 9, 2020

Stageverslag Taroen Jangbahadoer Sing (31 januari ’20)

Voordat ik een masteropleiding in strategisch management zou volgen besloot ik ter oriëntatie een stage te lopen bij MSR Consulting Group, om te kijken of dit wel echt bij mij paste. Via consultancy.nl heb ik de stageplek bij MSR Consulting Group gevonden. In de omschrijving van de werkzaamheden stond dat je als stagiaire deel uit maakt van een projectteam en dat je nauw samenwerkt met en ondersteund wordt door (senior) consultants. Dit sprak mij erg aan, namelijk dat je als stagiaire een significante bijdrage kan leveren aan de bedrijfsactiviteiten. Tevens bood dit ook een perfecte kans om een kijkje achter de schermen te nemen in het consultancy. Al snel merkte ik dat tegenover bedrijven als Mckinsey en Bain, MSR Consulting Group zich juist in een nichemarkt begeeft en ook veel gefocust is op implementatie. Hierdoor zag ik al gauw de veelzijdigheid van consultancy.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk ook in de stageverslagen van de stagiaires voor mij zult lezen, zal excel gedurende de stage de basis vormen van veel van de werkzaamheden. Je zult leren omgaan met grote datasets en behendig worden met formules. Daarnaast zul je ook veel tips en tricks meekrijgen, waar je zeker wat aan hebt in de toekomst als je gaat werken. Allereerst zal timemanagement een essentiële vaardigheid vormen die je zult ontwikkelen. Als stagiaire zal je voornamelijk worden ingezet voor de werkzaamheden van je projectteam. Ook zul je werken aan projecten hierbuiten, in mijn geval was dit het updaten en implementeren van het CRM programma. Alle activiteiten van de stagiaire worden bijgehouden in een stageplanning, waarin al je uren worden gealloceerd aan projecten. Hierbij zal communicatie een grote rol spelen. Aangezien er een hoog werktempo ligt en het werk ten overvloede aanwezig is zal je prioriteiten moeten stellen en dit goed moeten communiceren. Bovendien zal je ook leren goed door te vragen voordat je begint aan een opdracht. Om ervoor te zorgen dat er geen miscommunicatie kan ontstaan, dien je eerst voor jezelf alles overzichtelijk te hebben. Met andere woorden je notitieblok en pen zullen je beste vrienden worden.

Al om al, ben je opzoek naar een uitdagende stage en wil je je beter oriënteren op het gebied van consultancy? Dan ben je bij MSR Consulting Group op het juiste adres.