Stageverslag Marlou Driessen

Published: oktober 1, 2018

Stageverslag van Marlou Driessen (27 juli 2018)

Over een half jaar rond ik hopelijk mijn master International Economics and Business af in Groningen.  Aangezien ik nog geen idee had wat ik na mijn studie wilde doen, besloot ik om eerst wat werkervaring op te doen. Via Integrand kwam ik op de vacature van stagiair bij MSR Consulting Group. Ik wilde graag erachter komen of de functie van consultant bij mij past, dus heb ik gelijk gesolliciteerd.

Bij MSR werk je dagelijks samen met senior en junior consultants aan verscheidene projecten. Ik heb bijvoorbeeld aan een intern consultancy project gewerkt waarin ik moest analyseren of MSR conform was aan de nieuwe privacy wet. Hiervoor heb ik meerdere werkprocessen geanalyseerd, advies gegeven en een plan van aanpak geschreven en gepresenteerd. Door de werkprocessen te analyseren leerde ik veel over wat de werkzaamheden zijn binnen MSR en over de verschillende relaties die MSR heeft met klanten. Daarnaast zag ik ook wat het inhoudt om een consultant te zijn bij MSR.

Naast een groot project voer je als stagiair ook meerdere taken uit met betrekking tot leadgeneratie en tooling met het uiteindelijke doel om meer sales te genereren voor de klant.

In de 5 maanden dat ik bij MSR stage heb gelopen, heb ik veel geleerd. Ten eerste, heb ik kunnen ervaren hoe het is om 40 uur per week te werken in een klein bedrijf met allerlei verschillende soorten collega’s. Ten tweede, heb ik mijn Excel en Powerpoint skills ontzettend kunnen verbeteren. Ten derde, heb ik ook geleerd hoe ik samenwerk en communiceer in een bedrijf. Daarbij weet ik nu ook beter wat ik wel en niet wil en wat mijn verbeterpunten zijn.

Al met al was mijn stagetijd bij MSR een goede werkervaring waarin ik veel heb geleerd, met leuke mensen heb samengewerkt en een beter idee heb gekregen wat ik wel en niet wil doen na het afronden van de master.