Stageverslag Badr Belarbi

Published: februari 24, 2022

Stageverslag Badr Belarbi

 

Wat heb ik allemaal geleerd?

 

Excel

Ik heb mijn Excelvaardigheden naar een nieuw niveau getild. Zo kan ik veel sneller navigeren binnen een Exceldocument en kan ik met meer formules overweg. Daarnaast weet ik nu ook hoe draaitabellen werken en het verschil tussen een CSV en een Excel werkmap. Ten slotte weet ik nu ook hoe je filters in je voordeel kunt gebruiken.

 

Nauwkeurig werken

Je merkt binnen je werkzaamheden bij MSR dat nauwkeurig werken heel erg belangrijk is. Dit is iets waar ik me ook op heb ontwikkelend. Zo werk ik een stuk kritischer en kijk ik mijn werk ook altijd na.

 

Inventariseren

Je krijgt binnen MSR met erg veel verschillende taken te maken die je uit moet voeren. Het is daarom erg belangrijk om vooraf goed te inventariseren wat er van je verwacht wordt om zo de gewenste output te realiseren. Dit was erg leerzaam om te doen.

 

 

Wat vond ik van mijn stage?

 

Ik kijk met twee gezichten terug naar de stageperiode. Zo vind ik de projecten en de werkzaamheden erg interessant. Ook vind ik het team erg professioneel en aardig. Ik vond het erg leuk om te zien hoe enthousiast iedereen over de projecten is en dat iedereen het uiterste uit zichzelf haalt om goede kwaliteit te leveren.

 

Er waren wel een aantal punten waar ik mee worstelde.

Ten eerste: merkte ik dat de stage mij erg veel tijd heeft gekost waardoor ik weinig toe kwam aan mijn persoonlijke leven. Zo zorgde de reistijd ervoor dat ik iedere dag om 5:30 opstond en was ik pas rond 19:00 thuis. Ik had hier voornamelijk in het begin en het midden van mijn stageperiode last van. Hierna raakte ik gewend aan de routine.

 

Wat heb ik hiervan geleerd? Dat reistijd belangrijk is en dat ik een persoon ben die veel waarde hecht aan zijn vrije tijd. Dit is dus iets wat ik zeker mee ga nemen in mijn volgende werkervaringen.

 

Ten tweede: Merkte ik dat ik mezelf erg veel moest aanpassen aan de bedrijfscultuur. Dit vond ik eigenlijk het meest leerzame punt van mijn stage. Ik heb nu namelijk een beeld van hoe een typisch blauwe organisatie in elkaar. Ik vind mezelf hier niet direct in passen. Ik denk dat een organisatie met een werksfeer die wat meer ‘open’ is, mij beter zou liggen.