Stageverslag Carlijn van Helmond

Published: juli 9, 2018

Stageverslag Carlijn van Helmond (27 juni 2018)

In september 2017 ben ik aan mijn masteropleiding Strategic Management aan de Radboud Universiteit Nijmegen begonnen. Ik ervaarde echter dat ik de link tussen datgene dat ik studeerde en het bedrijfsleven in de praktijk miste, iets wat ik graag wilde oplossen door als stagiaire bij MSR Consulting Group aan de slag te gaan. Deze functie was mij opgevallen toen ik op de website van Integrand naar interessante stages zocht.

Een ding is zeker, ik ben zeker wijzer geworden van de afgelopen vijf maanden bij MSR. Ik had nog nooit ervaren hoe het daadwerkelijk was om van 9 tot 6 op kantoor te zitten en samen te werken met collega’s om samen het beste resultaat neer te zetten voor verschillende klanten. Ik ben bij verschillende projecten betrokken, zoals een benchmark tussen automerken en –garages op gebied van e-commerce en aftersales, een forecast voor een grote auto-importeur, het opzetten van tooling voor een Belgische klant en het ondersteunen van een tool die MSR aanbiedt om autodealers inzicht te geven in hun klanten, marktaandeel en andere effecten van hun acties.

Een aantal zaken heb ik hier zeker van opgestoken. Ten eerste heb ik kennisgemaakt met de automotive branche, iets waar ik voorheen nog nauwelijks iets van wist. Ondanks dat ik niet direct een passie gevonden heb in deze branche, was het interessant om er eens mee kennis te maken. Ten tweede hoe het is om een kleiner kantoor te werken. Dit beviel me zeker. Het nauw samenwerken met de collega’s was hier over het algemeen prettig en leerzaam. Ten derde heb ik een enorme boost gehad qua Excel-skills. Voorheen gebruikte ik dit programma nooit, maar er gaat een wereld voor je open als je erachter komt welke mogelijkheden dit programma kan bieden. Als laatste vond ik het fijn dat ik een beeld heb gekregen van wat consultancy nu daadwerkelijk kan inhouden, welke functies en taken hierbij horen, en wat ik hier wel en ook juist niet leuk aan vind.

Tijdens deze stage heb ik dus een goed beeld gekregen van de werkzaamheden bij MSR. Al met al kijk ik terug op een geslaagde stage waar ik goed heb kunnen ervaren hoe het is om als bij MSR als consultant te werken. Na het afronden van mijn stage ga ik met een gerichter toekomstbeeld mijn laatste jaar van de mijn master tegemoet.