Stageverslag Peter Keppels

Published: februari 14, 2018

Stageperiode: 1 september 2017 t/m 31 januari 2018

Bij de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit is geen ruimte voor het lopen van een stage. Ik heb daarom bewust gekozen om een extra jaar aan mijn studie te plakken zodat ik een stage kon volgen. Met de stage wilde ik mijn beroepskeuze verder toespitsen, aangezien deze voor mij nog niet helemaal duidelijk was. Er rustte mij een keuze tussen een stage bij een accountingsbedrijf of een consultancybureau. De keuze voor een consultancybureau is gevallen, omdat het niet helemaal op mijn studie aansluit en ik zodoende een breder beeld zou krijgen van de branche.

De werkdruk bij MSR begon op de eerste dag al hoog, want je wordt direct in het diepe gegooid. Na een kleine introductie van de wekelijkse activiteiten was het dan ook meteen aan mij om deze taken uit te voeren. De werkzaamheden zijn allemaal op projectbasis waardoor je al gauw een goed beeld krijgt van de activiteiten binnen MSR. Door het contact met veel collega’s tijdens het werk krijg je onbewust ook veel advies en tips binnen, die je gaandeweg in de goede richting sturen. De activiteiten lopen wel uiteen op gebied van niveau, maar dat hoort er natuurlijk een beetje bij als stagiair.

Ik kijk terug op een periode van hard, maar prettig werken en gezellige vrijdagmiddag borrels. Tijdens mijn stage heb ik veel kunnen leren over de werkdruk van een fulltimebaan en de daar bij behorende zaken, bijvoorbeeld het hebben van een goedlopende dagindeling en het efficiënt uitvoeren van de wekelijkse taken. Na mijn stage heb ik nu een beter beeld van een consultant, wat voor mij tot zeer nuttige conclusies heeft geleid op het gebied van mijn beroepskeuze.

Peter Keppels